Usein kysytyt kysymykset

1. Voiko kalastusmagneettia käyttää korujen etsintään?

Valitettavasti ei. Korut ovat yleensä jalometalleja kuten hopeaa tai kultaa. Magneetti tarttuu vain rautapitoiseen metalliin.

2. Miten syvältä ja miten pieniä esineitä laitteilla voi löytää?

Maaetsinnässä metallinpaljastimet ilmaisevat kohteita yleensä max 30 cm syvyyteen asti. Syvyyteen vaikuttaa kelan halkaisija ja laitteen herkkyysasetukset. Laitteiden ominaisuuksista riippuen niillä voi tunnistaa jopa kultahippuja.

Sukellusetsinnöissä rajan asettaa ensisijaisesti sukellusluokitus ja etsintälaitteiden syvyysrajat. Pystymme tarjoamaan sukellusetsintäpalveluja Tampereella 40 metrin sukelluksiin asti.

3. Jääkö etsintätyöstä nurmikkoon kuoppia tai jälkiä?

Nurmikkoon ei jää juurikaan jälkiä ja aina ei edes tarvitse kaivaa kun esine on maan pinnalla. Jos kaivetaan niin se tapahtuu siten, että leikataan irti nurmikosta pieni paakku, taitetaan se ylös kuopan viereen. Kun kuoppa on tutkittu, käännetään paakku takaisin paikalleen.

4. Saanko auttaa etsinnässä?

Varmasti saa! Parasta on jos pääsee itse paikalle näyttämään katoamisaluetta jolloin etsintä tapahtuu varmasti oikeassa paikassa eikä aikaa kulu turhaan huuhailuun. Meiltä löytyy lisäksi useita metallinpaljastimia jolloin etsintää voidaan tehostaa pienen opastuksen jälkeen.