Kadotitko avaimesi tai puhelimen?

Metallinpaljastin voi auttaa löytämään kadonneet avaimet, avainniput ja kännykät. Talvella ne voivat kadota erityisen helposti lumen sekaan tai tippua veteen eikä niitä ole helppo löytää ilman apuvälineitä. Löytömahdollisuudet paranevat mitä nopeammin etsintä aloitetaan ja mitä pienemmälle alueelle se voidaan rajata.

VINKKI!

Kiinnitä avainnippuusi teksti "LÖYTÖPALKKIO" ja kaverisi puhelinnumerosi

Näin varkaat eivät pääse selvittämään oikeaa osoitetta puhelinnumeron perusteella. Kaverisi ottaa puhelun vastaan, kiittää, eikä kerro kenelle avaimet oikeasti kuuluvat.

Puhelin järven jäällä

Tämä puhelin saatiin noukittua esiin lumen alta järven jäällä Härmälänrannassa. Puhelin oli päässyt tippumaan taskusta vuoden vaihteen ilotulituksta katsellessa. Sitä oli yritetty etsiä monen henkilön avustuksella mutta puhelinta ei vain ollut löytynyt. Niinpä menimme yhdessä omistajan kanssa tekemään kierroksen jäällä metallinpaljastimia apuna käyttäen ja saimme toiselta potentiaaliselta alueelta signaalin ja sieltähän se puhelin löytyi lumihankeen hautautuneena. Sitä ei olisi mitenkään voinut havaita ilman auvälineitä. Puhelimen akku oli loppunut mutta muuten se oli selvinnyt parin päivän pakkaskeleistä ilman vaurioita.

Avaimet lumisessa metsässä

Tässä kesken metsästysreissun kadonneet avaimet Tampereen Terälahdessa. Avaimet olivat kadonneet kesken peuran metsästyksen jonnekin metsään. Pääsimme etsimään avaimia seuraavana päivänä ja seurasimme jalan jälkiä metallinpaljastimia apuna käyttäen. Noin 300 metrin päässä saimme etsimiin lupaavia signaaleja joista osa osoittautui tulevan syvemmältä maan alta mutta yksi signaaleista tärppäsi ja avaimet nousivat aluskasvillisuuden seasta aivan polun vierestä pehmeästä lumesta. Ilman metallinpaljastinta avaimia olisi ollut mahdotonta löytää.

Auton avaimet lumihangessa

Nämä auton avaimet löytyivät lumikinoksesta Tampereella. Avaimet olivat kadonneet parkkipaikan ja työpaikan väliselle matkalle joka oli  noin 100 metriä.  Mies oli hypännyt kerran  kinoksen yli ajotieltä jalkakäytävälle josta oli myös etsinyt avaimiaan niitä löytämättä. Sain avukseni Google Mapsin kartalle piirretyn kävelyreitin josta näki myös hyppykohdan ja suuntasin ensimmäiseksi sinne metallinetsimen kanssa. Lumikinoksesta kuului heti lupaava signaali ja siellähän ne avaimet olivat piilossa hangen sisässä. Omistaja oli löydöstä todella tyytyväinen koska avaimien korvaaminen olisi ollut todella kallis toimenpide.

Kotiavaimet kerrostalon edustalta

Nämä avaimet oli hukkuneet taskusta kerrostalon etupihalle hankihyppelyiden tiimellyksessä. Etsintäalue oli melko kapea kaistale kerrostalon rappusten välissä joka oli kesäisin nurmikkoa. Sitä oli tallattu joka puolelta tuloksettoman etsinnän seurauksena joten seurattavia jälkiä ei ollut olemassa. Aloitin etsinnän metallinpaljastimen kanssa rappusten vierestä ja noin viiden minuutin kuluttua sain lupaavan signaalin ja kaivoin kovettunutta hangen pintaa lapiolla kunnes avaimet paljastui. Ne oli tallautuneet syvemmälle hankeen poikien etsintäyritysten seurauksena. Hymy oli herkässä kun kerrostalon lukkoja ei tarvinnutkaan lähteä sarjoittamaan uudelleen:)

Avainnippu parkkipaikan kinoksessa

Sain soiton illalla lapsen hankeen heittämästä avainnipusta Kaukajärvellä. Paikkana oli kaupan parkkialue ja sen reunassa oleva lumihanki. Lapsi oli suutuspäissään viskannut äitinsä avaimet lumihankeen josta äiti oli niitä tuloksetta aikansa etsinyt. Menin paikalle ja tunnistin heti jalanjäljista mistä avaimia oli yritetty etsiä. Käynnistin metallinetsimen ja aloin haravoimaan samaa aluetta läpi. Sain melko nopeasti etsimestä vahvan piippauksen ja kaivoin avaimet esiin hangesta:)

Avaimet lumessa

Tähän tapaukseen ei tarvittu metallinetsintälaitteita lainkaan. Minua pyydettin etsimään kadonneet avaimet lumiselta tieltä noin 100 metrin matkalta. Avaimet olivat olleet kadoksissa noin viikon ajan. Tien läheisyydessä oli hotelli joten ensitöikseni päätin käydä kysymässä olisiko joku mahdollisesti palauttanut avaimet sinne. Kuvailin avainnipun saamieni tietojen perusteella ja siellähän ne avaimet odottivat hakijaansa:) Kannattaa siis aina varmistaa kaupat tai muut liikkeet jos niitä on katoamispaikan lähistöllä!