Kadotitko sormuksen tai korusi?

Sormukset ja riipukset voivat kadota yllättävän helposti esimerkiksi nurmelle tai lumihankeen ja ilman apuvälineitä niitä on hankala löytää. Metallinpaljastimen avulla ne on kuitenkin mahdollista paikantaa ja saada takaisin.  Löytömahdollisuudet paranevat mitä nopeammin etsintä aloitetaan ja mitä pienemmälle alueelle se voidaan rajata.

Valkokultainen vihkisormus lumessa

Nuori nainen oli kadottanut talvella kaksi sormustaan matkalla kuntosalilta kotiinsa. Toinen sormuksista oli löydetty kuntosalin portaikosta mutta toista, vihkisormusta,  oli etsitty sisältä ja ulkoa ilman tulosta. Tulin paikalle metallinetsimen kanssa ja päädyimme aloittamaan etsinnän pyörätelineiden luota jossa nainen oli kaivanut taskujaan. Sain alueelta nopeasti vahvan pintasignaalin joka viittasi kultasormukseen. Kaivoin pienellä lapiolla kovaksi paakkuuntuneesta lumesta palan ja siinähän se sormus pilkotti paakun sisältä! Tämä oli yksi nopeimmista etsinnöistä, se kesti vain pari minuuttia. Nainen ja hänen miehensä olivat todella hämmästyneitä kuinka nopeasti sormus löytyi koska he olivat edellisenä illan etsineet sitä samasta paikasta.

Valkokultaa nurmelta

Tämä sormus on miehen valkokultainen vihkisormus joka hukkui kävelytien reunaan kun lasta asetettiin rattaisiin. Mies tajusi heti sormuksen tippuneen mutta etsinnöistä huolimatta sormus ei osunut silmään vaikka nurmikkoa haravoi käsillään pari muutakin etsijää.

Kuulin tapauksesta noin kolme viikkoa tiputuksen jälkeen ja löysin sormuksen noin puolen tunnin etsinnän jälkeen. Itse asiassa se olisi löytynyt nopeamminkin jos omistaja olisi päässyt paikalle rajaamaan etsintäaluetta pienemmäksi. Sormusta ei olisi mitenkään voinut havaita ruohikosta pelkällä silmällä sillä sen päälle oli taipunut nurmea niin paljon, että se oli hautautunut kokonaan näkyvistä.

Hopeinen rippisormus 58 vuotta metsässä

Tämä sormus oli saatu rippilahjaksi vuonna 1961. Harmillisesti sormus kuitenkin tippui seuraavana kevättalvena metsään josta sisarukset olivat käyneet syömässä syksyn puolukoita. Rippilahjaa oli etsitty kovasti siskojen, veljien ja tätienkin kanssa mutta valitettavasti sormus jäi silloin löytymättä.

Tulin paikalle etsimään sormusta lähes kuudenkymmenen vuoden jälkeen ja haravoin aluetta metallinetsimellä. Paljastin piippasi lupaavasti noin parin tunnin etsinnän jälkeen ja sormus löytyi vajaan 10 sentin syvyydestä kangasmetsän hiekkamaasta. Voitte kuvitella miten onnellinen omistaja oli saadessaan sormuksensa takaisin!

Ei siis ole väliä milloin sormus on hukattu. Jos se edelleen on katoamispaikalla niin laadukkailla etsintälaitteilla se on täysin mahdollista löytää.

Kultasormus Englannista

Tämä sormus oli tullut Suomeen nuoren englantilaismiehen sormessa ja sattui vahingossa tipahtamaan metsäpolulle loppukesän hämärässä. Vaikka polku oli valaistu ja putoamispaikka tiedossa, oli sormusta hyvin vaikea havaita sorapohjaisen polun pinnalta.

Sain tiedon kadonneesta sormuksesta Facebookin kautta ja niinpä lähdin paikalle etsimään sitä. Etsintäalue oli noin 80 metrin matka polkua pitkin. Noin 20 minuutin jälkeen sain hyvän signaalin ja sormus löytyi keskeltä polkua lyhtypylvään läheltä.

Päivänvalossakaan sormusta ei helposti erottanut soran pinnalta joten ei ihme jos sormusta ei oltu löydetty ilman apuvälineitä.

Siro kultainen perintösormus nurmikolla

Tämä sormus oli saatu perintönä isoäidiltä ja sillä oli suuri tunnearvo omistajalleen.  Nuori nainen oli hävittänyt sormuksen matkallaan bussipysäkiltä kotiin ja pyysi apuani sen löytämisessä. Kävelimme matkan yhdessä läpi samalla muistellen oliko hän esimerkiksi kaivanut taskuistaan mitään tänä aikana jotka olisivat olleet mahdollisia putoamispaikkoja. Aloitin etsinnän metallinpaljastimen kanssa bussipysäkiltä. Sain kulkea koko matkan kerrostalon ovelle asti ennen kuin löysin sormuksen oven vieressä sijaitsevalta nurmikon reunalta. Nainen oli todella iloinen saadessaan perintösormuksensa takaisin!

Vihkisormus parkkipaikalla lumessa

Tämä sormus oli tipahtanut sormesta kerrostalon parkkialueella auton tuulilasista lumia pyyhittäessä. Etsintäyrityksistä huolimatta sormusta ei oltu löydetty. Sain kutsun tulla paikalle etsimään sormusta ja menimme paikkaan jossa auto oli ollut parkkeerattuna. Onneksi paikalla ei ollut muita autoja joka olisi haitannut metallinpaljastimen käyttöä. Paikalta löytyi paljon signaaleja johtuen asfaltin alla olevista viemäreistä ja muista putkista eikä sormusta meinannut heti löytyä. Jatkoin etsintää viereisestä parkkiruudusta ja sieltähän se sormus löytyi ihan ruudun reunalta:)

Kultainen 60-luvun vihkisormus metsässä

Tämä kultainen muhkea 60-luvun vihkisormus oli kadonnut metsään kesken puusavotan lähes kymmenen vuotta aiemmin. Iäkäs mies luuli jo menettäneensä sormuksen ikiajoiksi kunnes luki lehtijutun Kadonnutsormus.com -metallinetsintäpalvelusta. Kävimme yhdessä läpi puuhakkuualuetta ja aloitimme paikasta jonne sormus oli todennäköisimmin tippunut. Emme kuitenkaan onnistuneet löytämään sitä parin tunnin etsinnän jälkeen vaikka tutkimme melko laajan alueen. Ylös nousi kyllä kaikenlaista muuta metallirojua mutta ei sormusta. Mies lähti välillä lepäämään mökilleen ja minä aloitin etsinnän uudelleen alusta. Muutaman minuutin kuluttua sain vahvan signaalin mustuneen kannon juurelta ja sieltähän se vihkisormus löytyi! Olisittepa nähneet miehen ilmeen kun menin mökkiin kysymään oliko kaiverrustekstit oikein:)