Kadotitko avaimesi?

Metallinpaljastin voi auttaa löytämään kadonneet avaimet tai avainniput. Talvella avaimet voivat kadota erityisen helposti lumen sekaan eikä niitä ole helppo löytää ilman apuvälineitä. Löytömahdollisuudet paranevat mitä nopeammin etsintä aloitetaan ja mitä pienemmälle alueelle se voidaan rajata.

TOIMINTAOHJEITA:

  • TOIMI NOPEASTI. Aika ei ole puolellasi erityisesti jos kadotit avaimet julkiselle paikalle jossa liikkuu paljon ihmisiä.
  • MUISTELE missä kadotit avaimet tai missä näit sen viimeksi. Yritä muistella mitä kaikkea teit ja sellaisia tilanteita joissa ne olisivat voineet tippua.
  • SEURAA jälkiäsi takaisin ja tutki tarkasti ne paikat joissa avaimet olisivat voineet tippua. Jos mahdollista, ota paikasta valokuvia! Jos tarvitset etsintäapua, valokuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.
  • KYSY kaupoista tai liikkeistä jos katoamispaikan lähellä on sellaisia. Joku on voinut palauttaa avaimet sinne.
  • LUE paikallista Facebook-ryhmää jossa ilmoitetaan löytyneistä ja kadonneista tavaroista. Jos teet katoamisilmoituksen somessa, tehkää se kaverin nimissä etteivät avainvarkaat osaa kotiisi nimesi perusteella.
  • SOITA APUA. Parhaan ja nopeimman tuloksen saat soittamalla metallinetsintään perehtyneelle henkilölle! Jos ostat/vuokraat metallinpaljastimen niin muista, että käyttö vaatii hiukan perehtymistä. Laadukkaat laitteet ja tarvikkeet myös maksavat huomattavia summia.

VINKKI!

Kiinnitä avainnippuusi teksti "LÖYTÖPALKKIO" ja kaverisi puhelinnumerosi

Näin varkaat eivät pääse selvittämään oikeaa osoitetta puhelinnumeron perusteella. Kaverisi ottaa puhelun vastaan, kiittää, eikä kerro kenelle avaimet oikeasti kuuluvat.

Avaimet lumisessa metsässä

Tässä kesken metsästysreissun kadonneet avaimet Tampereen Terälahdessa. Avaimet olivat kadonneet kesken peuran metsästyksen jonnekin metsään. Pääsimme etsimään avaimia seuraavana päivänä ja seurasimme jalan jälkiä metallinpaljastimia apuna käyttäen. Noin 300 metrin päässä saimme etsimiin lupaavia signaaleja joista osa osoittautui tulevan syvemmältä maan alta mutta yksi signaaleista tärppäsi ja avaimet nousivat aluskasvillisuuden seasta aivan polun vierestä pehmeästä lumesta. Ilman metallinpaljastinta avaimia olisi ollut mahdotonta löytää.


Auton avaimet lumihangessa

Nämä auton avaimet löytyivät lumikinoksesta Tampereella. Avaimet olivat kadonneet parkkipaikan ja työpaikan väliselle matkalle joka oli  noin 100 metriä.  Mies oli hypännyt kerran  kinoksen yli ajotieltä jalkakäytävälle josta oli myös etsinyt avaimiaan niitä löytämättä. Sain avukseni Google Mapsin kartalle piirretyn kävelyreitin josta näki myös hyppykohdan ja suuntasin ensimmäiseksi sinne metallinetsimen kanssa. Lumikinoksesta kuului heti lupaava signaali ja siellähän ne avaimet olivat piilossa hangen sisässä. Omistaja oli löydöstä todella tyytyväinen koska avaimien korvaaminen olisi ollut todella kallis toimenpide.

Kotiavaimet kerrostalon edustalta

Nämä avaimet oli hukkuneet taskusta kerrostalon etupihalle hankihyppelyiden tiimellyksessä. Etsintäalue oli melko kapea kaistale kerrostalon rappusten välissä joka oli kesäisin nurmikkoa. Sitä oli tallattu joka puolelta tuloksettoman etsinnän seurauksena joten seurattavia jälkiä ei ollut olemassa. Aloitin etsinnän metallinpaljastimen kanssa rappusten vierestä ja noin viiden minuutin kuluttua sain lupaavan signaalin ja kaivoin kovettunutta hangen pintaa lapiolla kunnes avaimet paljastui. Ne oli tallautuneet syvemmälle hankeen poikien etsintäyritysten seurauksena. Hymy oli herkässä kun kerrostalon lukkoja ei tarvinnutkaan lähteä sarjoittamaan uudelleen:)

Avainnippu parkkipaikan kinoksessa

Sain soiton illalla lapsen hankeen heittämästä avainnipusta Kaukajärvellä. Paikkana oli kaupan parkkialue ja sen reunassa oleva lumihanki. Lapsi oli suutuspäissään viskannut äitinsä avaimet lumihankeen josta äiti oli niitä tuloksetta aikansa etsinyt. Menin paikalle ja tunnistin heti jalanjäljista mistä avaimia oli yritetty etsiä. Käynnistin metallinetsimen ja aloin haravoimaan samaa aluetta läpi. Sain melko nopeasti etsimestä vahvan piippauksen ja kaivoin avaimet esiin hangesta:)

Avaimet lumessa

Tähän tapaukseen ei tarvittu metallinetsintälaitteita lainkaan. Minua pyydettin etsimään kadonneet avaimet lumiselta tieltä noin 100 metrin matkalta. Avaimet olivat olleet kadoksissa noin viikon ajan. Tien läheisyydessä oli hotelli joten ensitöikseni päätin käydä kysymässä olisiko joku mahdollisesti palauttanut avaimet sinne. Kuvailin avainnipun saamieni tietojen perusteella ja siellähän ne avaimet odottivat hakijaansa:) Kannattaa siis aina varmistaa kaupat tai muut liikkeet jos niitä on katoamispaikan lähistöllä!